16-04-06

Drie...

Drie... dat was het aantal kinderen dat ik steeds voor ogen had wanneer ik over mijn toekomst nadacht. 
Na een nacht en een dag voor een baby, peuter en kleuter te hebben gezorgd moet ik eerlijk bekennen dat ik "versleten" ben. 

Kindjes vragen zowiezo veel energie en zeker als er 2 zieken tussen zitten.  Afgelopen nacht hadden ze koorts en heb ik bijgevolg heel weinig geslapen.  Tenslotte heb ik er eentje bij mij in bed genomen want ik had zo'n compassie met dat ventje.  Ze hebben lang geslapen want pas om 7u30 begon de kleinste te wenen.  Alle kindjes werden gewassen en gekleed, voorzien van hun flesjes en daarna alle medicatie.  Nog een geluk dat dit laatste mooi op een briefje genoteerd was want 7 verschillende medicijnflesjes en voor elk kind een andere dosis, het was een ingewikkeld werkje.  Vooral als de kleuter en de peuter als vogeltjes-met-een-open-snaveltje rondom mij kwamen staan om nog een beetje "sjijoop", 't was precies godendrank.  Daarna werden alle snoetjes gepoetst, de flesjes uitgewassen, de speelgoedbak bovengehaald en de baby in haar park gezet.  Vlug mezelf een kattewasje gegeven, kleren aangetrokken en dan snel weer naar beneden want het was "verdacht" stil.  Gelukkig was het loos alarm en waren ze aan het fluisteren omdat hun baby's (~ poppen) aan het slapen waren.
De kindjes weten dat als ik voor hen zorg, ze vanalles mogen knutselen, schilderen etc., dingetjes die ze anders niet altijd mogen.  Ze kozen voor de "pjastieschiene" en alhoewel de plasticine overal rond hing, was het plezant :-). 
Het was snel middag en opnieuw tijd voor dezelfde routine van babyvoeding, boterhammetjes met choco, medicatie, flesjes en pampers en toen konden de twee kleinsten in hun bedje.  De oudste bond ik haar schilderschortje om want ze wou persé spelen met haar kinderschminkdoos.  Ondertussen ruimde ik alles in de keuken op.  Hilarisch toen ik haar in vol ornaat terugzag, ze was precies op oorlogspad!  Blauw aan de wangen, groen aan de kin, roze op haar voorhoofd... en haar lipjes, die moest ik doen want dat was iets wat ze zelf niet goed kon ;-)  "Ik bent e mooie madam hé nu?"  "Ja schatteke, je bent een heeeeele mooie madam! Maar we gaan het wel afvegen voordat mama thuiskomt hé?" 
Toen alle kindjes hun sapje en koek (en de baby fruitpap) op hadden, hebben we nog gepuzzeld, gedanst (de obligate K3-cd) en een vreemd fantasiespelletje gespeeld waarbij de kattemand hun boot was en waarbij de ene "Pjiet Pijaat" en de andere "Sjintejkjaas" was.  Mijn rol was me niet echt geheel duidelijk maar ze leken tevreden met mijn improvisatie en fantasie ;-). 
Vermoeiend was het wel, deels omdat ik zelf al een week last heb van maag en darmen, maar als ze dan op je schoot komen klauteren en je bedelven onder een hoop kusjes en knuffels dan smelt je onmiddellijk voor die kleine deugnieten.  En deugnieten zijn het wel hoor, maar de "ik-tel-tot-drie"-regel werkt wonderwel en ook het beloningssysteem werpt zijn vruchten af.  Eigenlijk is het redelijk simpel, gewoon weinig aandacht schenken aan negatief gedrag en het positieve gedrag aanmoedigen dmv een "Flink!" of een beloning.  Ongeloofelijk hoe snel kinderen dat door hebben en hun gedrag aanpassen! 
Hoewel het vermoeiend was, vond ik het zelf ook plezant en vooral toen ze me - toen ik vertrok - niet meer wilden loslaten en zeiden dat ik "de jiefste bent van de hele wejeld" ;-).
't Gohja... drie kinderen, het lijkt me nog steeds ok...  zolang ze maar niet alle 3 in één keer komen, zodat ik er kan aan wennen. 

20:35 Gepost door Rosie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

o boy, stel je voor drie tegelijkertijd... BRRRRRRRRRRRRRR
dat is afzien dan...
nu ja, t was duidelijk plezant
en je hebt er ook duidelijk van genoten
dat is t belangrijkste
zo kun je ook al wat wennen he
door te oefenen...
en die buik, verzorgen he meisje!
x

Gepost door: abnormalia | 17-04-06

Ik ook ... Heb ook last van maag en darmen ... vree ambetant hé ... en ook al een week. Ma da komt wel goed ... zolang ik me houdt aan verplicht dieet en die pillekes op tijd neem (wat ik dus nooit doe, shame on me ;o)).

Veel liefs. Ikke

Gepost door: Ikke | 17-04-06

3 ?! Pft, da's er voor mij toch minimum eentje te veel denk ik :)

Gepost door: An | 17-04-06

ik vind het engeltjes maar drie tegelijk dan worden het BBBBBengeltjes

Gepost door: mieke | 17-04-06

Het is nu wel héél duidelijk Rosie... je bent er helemaal klaar voor ;o))) papflesjes, pampers, sapjes, koekjes én het allerbelangrijkste... je kent de liedjes van K3 !!!
OK, laat ze nu maar komen, maar liefst geen 3 ineens... dat moet te regelen zijn denk ik ;o)))

Een gouden raad ... geniet van je "kindloos" bestaan, NU HET NOG KAN want ééns ze er zijn meiske ... is het hek helemáál van de dam en neemt je leven zowiezo een bocht van 180° ... maar niet geklaagd, ook dát heeft zijn charmes hoor. Kijk maar naar mij, ik heb drie dochters en kan me mijn leven zonder hen zelfs niet meer voorstellen ... zo zie je dus maar, alles went !!!

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 17-04-06

Gelukkig... waren ze niet alledrie tegelijk ziek. Dàn maak je pas iets mee :)

Gepost door: casper | 18-04-06

De commentaren zijn gesloten.