15-04-06

Dorp...

Het was een zonnige voormiddag dus de boodschappen werden deze ochtend met de fiets gedaan.  Net geen 2 uur heb ik erover gedaan!  En dan te bedenken dat ik enkel naar de apotheek, de bakker en de krantenwinkel moest en ik begot maar op 400m van die winkels woon.
Veel op mijn fiets heb ik niet gezeten... neenee ik had geen platte band, ik kwam overal mensen tegen die ik kende.  Er was al een halfuur voorbij toen ik op het dorp aankwam, een ritje dat ik anders in 1 minuut afleg, mahja ik heb een beetje staan klappen met de buren.  Dan kwam ik mijn vriendin tegen toen ik mijn fiets in het rek plaatste voor de apotheek en dan mijn nichtje met haar bubbeltje toen ik de apotheek verliet.  Na een uur en een kwartier stapte ik dan eindelijk de bakker binnen en daar zag ik dan mijn schoonzus.  Dan een klapke gedaan met de madam van de gazettewinkel, vervolgens met de moeder van mijn beste vriendin en dan nog een kort babbeltje met een andere buur. 
't Goh, ik hou echt van het dorpsgevoel!  Steek mij in een grootstad en ik ben er zeker van dat ik weg kwijn.  Het was dan ook een bewuste keuze om na mijn studies niet in Gent te blijven plakken.  Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een prachtige stad en heb er de schoonsten tijd van mijn (nog jonge) leven gehad maar om daar te blijven wonen?  Nee dankjewel... ik hou enorm van de gemoedelijke sfeer van een dorp, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent, waar je een praatje kan maken bij de slager, de bakker, waar je vanop je fiets kan zwaaien naar een koppel bejaarden die je nog steeds herkennen als de kleindochter van X & Y en waar je als kind snoepjes kreeg, ...
Sommigen houden niet van het dorpsleven en ik kan begrijpen waarom: er is inderdaad geen overvloed qua cultureel aanbod en ontspanningsmogelijkheden, iedereen weet veel van iedereen, etc. maar mij stoort dit allemaal niet, I love it!  Geef mij dus maar het dorp waar persoonlijk contact nog belangrijk is en waar mensen elkaar nog willen kennen! 

19:40 Gepost door Rosie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

. bwa, in een stad kunt ge ook hetzelfde voorhebben zenne. Ma ja, Leuven is nu ook niet echt groot hé :)

Gepost door: ghandi | 15-04-06

;o) Ik woon in 't stad maar ik ken er hier ook wa mensen ma bij mij is het omdat ik altijd in dezelfde buurt gewoond heb en nr school gegaan ben id buurt, dan ken je ook de bakker, de ouw menschkes die je nog bollekes gaven .... 't is voor mij ook heel vertrouwd en zou ook niet willen verhuizen. 't is kwestie van ... ja, je omringd voelen denkek. 't is niet zelfde als in een dorp, dat denk ik niet, 't is niet zo persoonlijk maar ik begrijp je gevoel wel.

Gepost door: Ikke | 16-04-06

De commentaren zijn gesloten.