01-04-06

Keuzes...

Ik ben vrolijk vandaag, voor het eerst in een aantal weken.  Slecht voelde ik me de afgelopen weken niet, maar van levensvreugde was ook weinig sprake. 
Maar deze ochtend ben ik dus enorm welgezind opgestaan.  De redenen?  't Goh... ik kan er zo niet direct opkomen, ik denk dat het eerder een sameloop van dingen is.  Zo heb ik gisteren een vijftal sollicitatiebrieven verstuurd en naar een tweetal werkgevers gebeld.  Het resultaat is dat ik al twee afspraken heb voor een aanvullend gesprek.  Geen supergroot nieuws maar het geeft mij wel het gevoel dat ik mijn toekomst weer in handen aan het nemen ben, ongeacht of die gesprekken mij concreet iets zullen opleveren of niet.  Ik heb mezelf de afgelopen weken even de tijd gegund om alles op een rijtje te zetten en te bekomen van de gebeurtenissen maar nu is het tijd om er opnieuw volop tegenaan te gaan!  Mijn zelfvertrouwen is aan het terugkomen evenals de goesting om mij weer te smijten in het leven. 
Tegenslagen... het is het einde van de wereld niet, besef ik nu.  Er zijn zoveel mooie dingen, dingen die volgens sommigen onbenullig zijn,  waar de gejaagde westerse mens aan voorbij gaat, maar die ik de laatste tijd heb ontdekt en waar ik enorm ben van gaan houden.  Zo heb ik deze ochtend boodschappen gedaan met de fiets... in de gietende regen... zalig was de regen op mijn gezicht, het knisperend geluid van mijn fietsbanden op het natte wegdek, de specifieke geur van regen! 
Tot voor kort was ik ook één van die mensen die dacht dat je het opperste geluk maar kon bereiken als je een carrièrejob had met een fantastisch loon, een mooie villa, een modelgezin etc.  Sinds een paar maanden vind ik dit zelfgecreëerde en deels maatschappelijk opgedrongen plaatje helemaal niet meer aanlokkelijk, het lijkt wel alsof ik er zelf niet meer in pas...  Ik wil ook geen oppervlakkige Barbie en Ken wereld meer waar iedereen naast elkaar leeft en alles doet voor de uiterlijke schijn.  Ik droom niet meer van een carrière, een mooie auto, een grote villa en een zwembad vol geld zoals oom Dagobert had.  Mijn geluk ga ik daar niet in vinden, dat besef ik nu.
Sinds iemand mij geleerd heeft om opener en positiever door het leven te stappen, meer naar mijn gevoel te luisteren en mij te ontdoen van maatschappelijk opgelegde standaarden, ontdek ik de pracht en schoonheid in zoveel onnoemelijk kleine dingetjes.  Eenmaal je ervoor openstaat, dan zie je het zo veel scherper, hoor je het zoveel zuiverder, etc.  Het geeft je een gelukzalig gevoel...
Ik ben erdoor veranderd... oprechter en eerlijker geworden, vooral ook naar mezelf toe.  Gelukkig zijn, dat is iets wat je voor jezelf moet worden, niet voor de buren of voor de collega's of voor de familie. 
Als ik nu tegen mensen uit mijn nauwe omgeving vertel dat die oppervlakkige zaken mij niet meer interesseren, dat ik daar niet gelukkig van word, zie ik vaak wenkbrauwen vol ongeloof de lucht in schieten, gevolgd door een zacht hoongelach.  Dan wordt mij verweten dat ik mijn ambities onderweg verloren ben terwijl ik toch wel miss material girl met tonnen ambitie bij uitstek was.  Ik moet hen ongelijk geven... mijn ambities zijn er nog steeds, alleen liggen mijn prioriteiten en doelen nu anders...

14:10 Gepost door Rosie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Awel ... ... ik dacht daar ook aan. Ik heb donderdagavond naar 'Sterke vrouwen' gekeken op VTM ... . Ik stond me de hele tijd af te vragen waar ik me in godsnaam zo'n druk in kon maken ... terwijl die vrouwen verminkt door het leven gaan, niks meer hebben en het nog beter zien zitten dan ekik met momenten ... erg dat ik zo'n reportage nodig had om me terug op mijn plaats te zetten. Ma soit ... 't zonneke schijnt en we gaan ervan genieten. En zelfs als 't giet, awel, dan ist nog goe. NEH!!!

Gepost door: Ikke | 01-04-06

.. Goed gezegd Rosie! ;)

Gepost door: casper | 01-04-06

datzelfde heb ik ook meegemaakt nog niet zo lang geleden... Het is uiteindelijk wel super!

Gepost door: Anne | 02-04-06

. Proficiat, je bent op de goede weg! :)

Gepost door: Ghandi | 03-04-06

groot gelijk Rosie, je hebt gelijk, de wereld en vooral de mensen zijn veel te materialistisch en vergeten het geluk in kleine dingen te zoeken! Koester de gave die je hebt, want het is volgens mij de enige weg naar 'echt' geluk. Groetjes A**

Gepost door: A** | 05-04-06

De commentaren zijn gesloten.